Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

    Σκέψεις υπάρχουν στους ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας να γίνουν ολοήμερα τα δημοτικά και τα γυμνάσια, με τα μεν πρώτα να ξεκινούν τα μαθήματα στις 8.00 και να τελειώνουν στις 15.00, ή και στις 15.30 όσον αφορά στις δύο τελευταίες τάξεις, ενώ τα γυμνάσια αναμένεται να ξεκινούν επίσης στος 8.00, αλλά να τελειώνουν τα μαθήματα μια ώρα αργότερα, στις 16.00.
   Έτσι, αν ακολουθηθούν οι προτάσεις, κατά τις πρόσθετες διδακτικές ώρες θα γίνεται διδασκαλία ξένων γλωσσών, αλλά θα λαμβάνουν χώρα και καινοτόμες κοινωνικοεκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώ θα δίνεται έμφαση στη συμμετοχή των μαθητών σε εργασίες σχετικές με τη σύγχρονη τεχνολογία. Ανοιχτό αφήνεται το ενδεχόμενο να δίνεται η ελευθερία στο κάθε σχολείο ξεχωριστά να οργανώνει αυτόνομα και κάποιες εξωσχολικές δραστηριότητές για τους μαθητές, σε συνεργασία με φορείς της εκάστοτε περιοχής, που θα εντάσσεται σε αυτά τα πλαίσια.
   Παράλληλα, αλλαγές αναμένεται να προταθούν και ως προς τα διδακτικά αντικείμενα, καθώς τα μαθήματα αναμένεται να διαρθρωθούν σε ευρύτερες διδακτικές ενότητες η διδασκαλία των οποίων θα λαμβάνει χώρα με ρυθμούς πιο εντατικούς και με μεγαλύτερη εμβάθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου